Ενημερωτικό δελτίο από την παράταξη “Στερεά Υπεροχής”

Συνεδρίασε χθες, Πέμπτη 3/3/2022, δια ζώσης το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς.

Η παράταξή μας «Στερεά Υπεροχής», κατά τη συνεδρίαση:

  • Συνέβαλλε στη διαμόρφωση του Ψηφίσματος καταδίκης της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και μέσω του επικεφαλής της επεσήμανε την ανάγκη για εθνική σύνεση και συνεννόηση, τη στήριξη του διεθνούς δικαίου, την αποτροπή αναθεωρητικών λογικών, την ανάγκη να αποτελέσει η χώρα μας μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος.
  • Στήριξε την πρόταση για έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την οικονομική στήριξη του Α και Β βαθμού Αυτοδιοίκησης, λόγω της ενεργειακής και ανθρωπιστικής κρίσης, που δυστυχώς δεν εγκρίθηκε.
  • Στήριξε την κοινωνία της Σκύρου, στην προσπάθεια απόκρουσης ενός γιγάντιου αιολικού πάρκου, που χρόνια τώρα απειλεί τη φυσιογνωμία και την προοπτική ανάπτυξης του νησιού.
  • Ανέδειξε και στηλίτευσε με ερωτήσεις που κατέθεσαν τα στελέχη της, τόσο το πρόβλημα σχετικά με τη δημόσια υγεία και την ποιότητα νερού στο βόρειο κομμάτι της Εύβοιας, όσο και την απουσία αντιπλημμυρικών έργων στον Σπερχειό, με αποτέλεσμα τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες.
  • Τοποθετήθηκε σε όλα τα θέματα με επεξεργασμένες εισηγήσεις.
  • Διαμαρτυρήθηκε για τη μη έκδοση αποφασισμένου ψηφίσματος συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, για τη μη απάντηση σε προηγούμενες επίκαιρες ερωτήσεις και απαίτησε την άμεση συμμόρφωση της περιφερειακής αρχής στις θεσμικές της υποχρεώσεις.

Σε σχέση με τα θέματα της τακτικής συνεδρίασης, που κατά κοινή ομολογία, είχαν άκρως τυπικό και γραφειοκρατικό χαρακτήρα, συμφώνησε στις σχετικές τροποποιήσεις υποέργων και καταψήφισε την τροποποίηση του προϋπολογισμού, έχοντας δομικές διαφορές ως προς τις στοχεύσεις, τις ιεραρχήσεις και τις προτεραιοποιήσεις του γενικού προϋπολογισμού της περιφέρειάς μας.

Η παράταξη θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να ασκεί το θεσμικό της ρόλο, τιμώντας την ευθύνη που της ανατέθηκε και φυσικά προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας.

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.