Το ελληνικό καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες επιστρέφει. Άργησε μεν, αλλά ο καιρός θα δείξει τα «δόντια» του στα μέσα του Ιουλίου, με τον πρώτο καύσωνα του 2023.

Η συζήτηση για το πρώτο κύμα καύσωνα «άνοιξε» στις αρχές της εβδομάδας, όταν τα προγωνιστικά στοιχεία έδειξαν υψηλές πτήσεις του υδραργύρου. Αν και στην αρχή οι μετεωρολόγοι υπήρξαν επιφυλακτικοί ως προς την εξέλιξη του καιρού, μιας και φέτος ήταν άστατος και δεν συμβάδιζε με την εποχή, ωστόσο τα δεδομένα φαίνεται πως «κλείδωσαν».

Και στην Ευρώπη παραμένουμε παρόμοιο σκηνικό, προς τη Μεσόγειο, με το θερμόμετρο να δείχνει ακόμα και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος έκανε λόγο για έναν καύσωνα έντονο, διαρκείας με θερμοκρασίες από 40 βαθμούς και πάνω στα ηπειρωτικά.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως από τις 12 με 13 Ιουλίου ο πρώτος καύσωνας θα σαρώσει τη χώρα για ημέρες. Τόνισε ότι προς το παρόν δεν μπορούν να προβλέψουν τη διάρκειά του, όμως φαίνεται πως θα διαρκέσει, με τα τωρινά στοιχεία, έως τουλάχιστον τις 22 Ιουλίου.

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.