Εφιαλτική νύχτα ζουν μια σειρά από χωριά της Δωρίδας από την πύρινη κόλαση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι κοντά στο Βελενίκο (Ελαία) και προχωρά ακάθεκτη προς τα ανατολικά σε μια πορεία 15 χιλιομέτρων που συνεχίζεται.

Μετά τα χωριά Βελενίκο, Καλλιθέα και Άγιος Σπυρίδων από τις 10:00 το βράδυ δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και η Τολοφώνα αφού οι φωτιά έφτασε στις παρυφές της.

Οι κάτοικοι με τις υποδείξεις των αστυνομικών δυνάμεων, της πυροσβεστικής και με οχήματα του Δήμου και κάθε άλλο μέσον οδηγούνται προς την παραλία της Ερατεινής.

πί τόπου βρίσκονται ο Δήμαρχος Γ. Καπεντζώνης, ο βουλευτής Ι.Μπούγας, ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Δελμούζος και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ναυπάκτου Αθ. Χριστοβασίλης   που συντονίζουν μέσα στη νύχτα τις πολύ δύσκολες προσπάθειες που γίνονται ώστε να μη θρηνήσουμε θύματα.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ τα πολλά οχήματα της Πυροσβεστικής, του Δήμου και της Περιφέρειας αδυνατούν μέσα στη νύχτα να δράσουν στις δύσβατες βουνοπλαγιές που μαίνεται η φωτιά και αρκούνται να καθαρίζουν και προστατεύουν τους οικισμούς.

Ήδη η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στην Τολοφώνα ενώ άλλα μέτωπα την οδηγούν βορειοανατολικά προς τις περιοχές των χωριών Μηλιά και Μακρινή.

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.