Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΕΒΕ προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο/Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές/Τμήματα των Πανεπιστημίων. Δηλαδή μια Σχολή/Τμήμα μπορεί να έχει επιλέξει ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής το 80% ή το 120% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές.

Για το Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Άμφισσα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής καθορίστηκε στο 8,27%, καθώς, όπως είχαμε επισημάνει σε παλιότερο ρεπορτάζ μας για το ζήτημα, το Γεωπονικό επέλεξε το μικρότερο δυνατή συντελεστη του 80% επί του μέσου όρου των βαθμολογιών των υποψηφίων του 4ου Επιστημονικού Πεδίου.

Διαβάστε σχετικά: Στήριξη από Γεωπονικό μεν, αλλά…

Ο λόγος της επιλογής αυτής από πλευράς του Ιδρύματος είναι η προσπάθεια διάσωσης του Τμήματος από τον “κόφτη” σσε 25.000 φοιτητές που βάζει το Υπουργείο Παιδείας, μιας και το Γεωπονικό επιθυμεί τη συνέχιση της λειτουργίας του, όπως άλλωστε επιθυμεί και τη λειτουργία του 2ου Τμήματος που έχει μεν ιδρυθεί, αλλά ωστόσο δεν έχει λεειτουργήσει κατόπιν επιθυμίας του Υπουργείου.

Πλέον, τα βλέμματα στρέφονται στα τέλη Αυγούστου, οπότε και θα διαφανεί ο αριθμός των νεοεισερχομένων φοιτητών, κάτι που θα καθορίσει και τις προοπτικές της ύπαρξης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Φωκίδα.

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.