Ο Δήμος Δελφών προχωρά στο διαγωνισμό για τη μίσθωση ακινήτου που θα στεγάσει το ΚΑΠΗ Γαλαξιδίου

Χρ. Πονήρη-Σεγδίτσα: «Υποχρέωσή μας να είναι όλοι ενεργά μέλη της κοινωνίας μας»

Ο Δήμος Δελφών προχωρά στη διαγωνιστική διαδικασία για τη μίσθωση ακινήτου που θα στεγάσει το ΚΑΠΗ Γαλαξιδίου, ικανοποιώντας ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας, μέσω του οποίου θα δημιουργηθεί μία σημαντική δομή, ώστε οι ηλικιωμένοι να απολαμβάνουν δημιουργικά το χρόνο τους.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, που συνεδρίασε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023, καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη μίσθωση ακινήτου που θα στεγαστεί το ΚΑΠΗ Γαλαξιδίου. Μεταξύ άλλων, το υπό μίσθωση κτίριο θα πρέπει να βρίσκεται εντός του σχεδίου πόλεως της Κοινότητας Γαλαξιδίου και να καλύπτει το σύνολο των όσων προβλέπει η σχετική ισχύουσα νομοθεσία.

Την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη εξέφρασαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, κ. Χρυσούλα Πονήρη-Σεγδίτσα, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γαλαξιδίου, κ. Ευθύμιος Γρίβας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαλαξιδίου, κ. Σπυρίδων Μπαρλιακός, ενώ η κ. Χρ. Πονήρη-Σεγδίτσα δήλωσε: «Ο Δήμος Δελφών, αναγνωρίζοντας την ανάγκη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας για παραμονή στην κοινότητα, με τους καλύτερους όρους και την παροχή όλων των απαραίτητων υπηρεσιών, ως οφείλει προχωρά τις διαδικασίες για τη δημιουργία του ΚΑΠΗ στο Γαλαξίδι. Μέσω αυτού, μεταξύ άλλων, θα τους δοθεί η δυνατότητα να παραμείνουν ενεργά μέλη στην κοινωνία, διατηρώντας παράλληλα αλλά και μεταλαμπαδεύοντας στους νεότερους, ως φορείς τους, παραδόσεις, ήθη και έθιμα του τόπου μας».

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.