Αύριο Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για το διαγωνισμό του έργου “Μπράλος-Άμφισσα” με βάση τη διακήρυξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Δύο ώρες αργότερα είναι προγραμματισμένη η ηλεκτρονική αποσφράγιση, οπότε και θα προκύψει ο ανάδοχος του έργου. 

Το εν λόγω έργο εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σύνολο 4 μεγάλων έργων υποδομής, τα οποία είναι η παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών (210 εκατ. ευρώ), η σύνδεση της Λεωφόρου Κύμης με τον ΠΑΘΕ (άνω των 430 εκατ. ευρώ) και το τμήμα Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος του ΒΟΑΚ (σχεδόν 190 εκατ. ευρώ). 

Τα έργα αυτά, αναμένεται να κινητοποιήσουν το σύνολο των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων ΑΒΑΞ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, INTRAKAT, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, Ιντερκάτ,  Θεμέλη, ΕΚΤΕΡ, ΕΡΕΤΒΟ, Δομική, Χ. Κωνσταντινίδης και άλλες, σε κοινοπραξίες μεταξύ τους.

Το σημαντικό για την Φωκίδα και τη Στερεά «Οδικό τμήμα Μπράλος – Άμφισσα του διαγώνιου άξονα Λαμία- Ιτέα – Αντίρριο», προϋπολογισμού 285.500.000 ευρώ (µε Φ.Π.Α. 24%), αφορά στην μελέτη και κατασκευή των έργων βελτίωσης του οδικού άξονα «ΛΑΜΙΑ – ΙΤΕΑ – ΑΝΤΙΡΡΙΟ», στο τμήμα «ΜΠΡΑΛΟΣ – ΑΜΦΙΣΣΑ», μήκους 25 περίπου χλμ.

Το υπόψη έργο αποτελεί τμήμα του διαγώνιου Οδικού Άξονα «Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο», ο οποίος συνιστά τμήμα του διεθνούς οδικού δικτύου «Ε-65» και είναι μείζον έργο υποδομής και ανάπτυξης καθώς συμβάλλει στην σημαντική αναβάθμιση των συνθηκών κυκλοφορίας και ασφάλειας της χρήσης του άξονα.

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.