Απάντηση έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος στην ερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Δρόσου Παρασκευά σχετικά με τον κόμβο εισόδου στο Μαραθιά κατά τον οποίο κρίνεται ακατάλληλος και επικίνδυνος.

Στην απάντησή του ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει :

« Ναι ο Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική και ο κ. Παρασκευάς το Μαραθιά. Υπάρχουν και άλλες πόλεις χωρίς κόμβο, τι οποίες ελπίζω να ανακαλύψετε στο μέλλον …

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε σκύψαμε με τον Περιφερειάρχη στο πρόβλημα της εισόδου και εξόδου του Μαραθιά και σας γνωρίζουμε τα εξής:

 Στην περιοχή του Μαραθιά υπάρχουν 3 προσβάσεις για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων από και προς τον οικισμό. Στην 2η πρόσβαση του Οικισμού, η Υπηρεσία μας εφάρμοσε τα όσα ορίζονται από την βιβλιογραφία και απαγόρευση την αριστερή κίνηση των οχημάτων , που αποτελεί την νο1 αιτία τροχαίων ατυχημάτων, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα πλήρης σήμανση της κίνησης των οδηγών από ήδη υφιστάμενη ανισόπεδη διάβαση που από την αρχή κατασκευής του οδικού δικτύου ήταν χωματόδρομος σε καλή κατάσταση. 

Η Υπηρεσία μας προέβει πρόσφατα σε εργασίες αποκατάστασης του εν λόγω οδικού δικτύου και θα προβεί στην ασφαλτόστρωση του εν λόγω σημείου στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου  «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ΙΤΕΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΛΦΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ» όταν οι καιρικές συνθήκες το επιστρέψουν.

Επίσης σας γνωρίζουμε ότι η Υπηρεσία μας προέβει σε μελέτη και συμπεριέλαβε την τοποθέτηση πυλώνων φωτισμού του κόμβου Μαραθιά στην υπό έγκριση μελέτη «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ 48 & ΙΤΕΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΟΔΟΥΣ 8 & 13» .

Ήδη σε συνεργασία με το Δήμο Δωρίδας ετοιμάζουμε πλήρη μελέτη κόμβου που θα κατατεθεί στην Π.Ε. Φωκίδας μαζί με περιβαλλοντική αδειοδότηση όταν ολοκληρωθεί από το Δήμο. 

Με αυτό το σύννομο και τεχνικά ορθό τρόπο θα δοθεί οριστική  λύση σε ένα πρόβλημα που υπάρχει στον οικισμό Μαραθιά από τη δεκαετία του ’70.»

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.