Στην Άμφισσα βρέθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου όπου συμμετείχε  σε ενημερωτική ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτού Γιάννη Μπούγα για τα αρδευτικά έργα στο Νομό Φωκίδας.

Ειδικότερα για τα δύο αρδευτικά έργα της Δωρίδας , Ταμιευτήρα Τολοφώνας και Δίκτυο Ανοικτών Διωρύγων Πεδιάδας Μόρνου ο Υφυπουργός ανέφερε :

Για το έργο κατασκευής Ταμιευτήρα Τολοφώνος στη θέση Χάρμισκο, το οποίο χρηματοδοτείται από Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και είναι συνολικού προϋπολογισμού 18,84 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε η διαδικασία επικαιροποίησης των κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων, υπεγράφη η απόφαση κήρυξης απαλλοτρίωσης και τη Δευτέρα (02/08) δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ. Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται η επικαιροποίηση της οριστικής μελέτης και των τευχών δημοπράτησης, ώστε το Νοέμβριο του 2021 να γίνει η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Αναφορικά με το Δίκτυο Ανοικτών Διωρύγων Πεδιάδας Μόρνου, πρόκειται για έργο που αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα, το οποίο έπρεπε να είχε παραληφθεί από το 2013,  αλλά εξαιτίας μιας σειράς ζητημάτων δεν κατέστη εφικτή η οριστική παραλαβή του από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ). Απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο αρδευτικό έργο που σχεδιάζει, είναι η οριστική παραλαβή του αρχικού έργου από το ΥΠΑΑΤ.

Για το σκοπό αυτό, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού έχει ήδη πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη εργασίας των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Πριν από λίγες ημέρες, κλιμάκιο του ΥΠΑΑΤ επισκέφτηκε το έργο για την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, ώστε στη συνέχεια να γίνουν όλες οι απαραίτητες υπηρεσιακές ενέργειες για την οριστική παραλαβή του έργου.

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.