Στη Λαμία, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, με θεματολογία που περιελάμβανε τα προβλήματα στην κάλυψη περιοχών με το σήμα των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και την ορθή λειτουργία των Μονάδων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών στη Στερεά Ελλάδα.

Στην αρχή της συνεδρίασης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Επίτιμου Προέδρου της Π.Ε.Δ., Λουκά Υπερήφανου, ο οποίος όπως ανέφεραν ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. ήταν ο άνθρωπος που καθιέρωσε την Π.Ε.Δ. ως ρυθμιστή θεμάτων που αφορούν τη Στερεά Ελλάδα, απολαμβάνοντας τον σεβασμό όλων, τόσο σε περιφερειακό, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Η Διευθύντρια της Π.Ε.Δ., κα. Λίτσα Γεραντώνη, σε κλίμα συγκίνησης, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στα πεπραγμένα του Λουκά Υπερήφανου, ο οποίος όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά «αγαπήθηκε στον υπέρτατο βαθμό τόσο ως αυτοδιοικητικός, όσο και ως άνθρωπος από τους αιρετούς και από τους εργαζομένους της Π.Ε.Δ.». Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή του Λουκά Υπερήφανου στην αναβάθμιση του ρόλου της Π.Ε.Δ., δεσμεύτηκε για τη συνέχιση του έργου του, με νέες διεκδικήσεις προς όφελος της Στερεάς Ελλάδας και των τοπικών κοινωνιών.

Επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε η ανάληψη των απαιτούμενων πρωτοβουλιών για την εξάλειψη των λευκών περιοχών στη Στερεά Ελλάδα και την απρόσκοπτη εκπομπή των εθνικών και των περιφερειακών καναλιών σε όλο το εύρος της. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο Διευθυντής του Star Κεντρικής Ελλάδας, κ. Σιμόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στις περιοχές που μένουν ακόμη και σήμερα εκτός κάλυψης και στην αναγκαιότητα πραγματοποίησης συγκεκριμένων θεσμικών αλλαγών για να ταυτίζονται τα όρια εκπομπής με τα διοικητικά όρια της Περιφέρειας.

Ο κ. Σιμόπουλος ευχαρίστησε, επίσης, την Π.Ε.Δ., η οποία αναγνωρίζοντας τη σημασία της ενημέρωσης των πολιτών, ανέλαβε πρωτοβουλίες και το 2018 έλαβε την έγκριση δύο νέων σημείων εκπομπής για την Εύβοια και τη Φωκίδα, καλύπτοντας παράλληλα το κόστος λειτουργίας τους. Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης ανέφερε σχετικά: «Η πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την χρηματοδότηση των Δήμων για την προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία, αναβάθμιση και συντήρηση αναμεταδοτών είναι μια πολύ σωστή κίνηση. Η πρωτοβουλία αυτή, ωστόσο, δεν αποτελεί μια ολιστική λύση για το πρόβλημα που υφίσταται στη Στερεά Ελλάδα. Η Π.Ε.Δ. σε συνεργασία με τα περιφερειακά μας κανάλια θα κινηθεί προς τη θεσμοθέτηση της ταύτισης των ορίων εκπομπής με τα διοικητικά όρια της Περιφέρειας.

Δεν είναι τυχαίο ότι η τηλεοπτική κάλυψη της Στερεάς Ελλάδας αποτυπώνεται σε τρεις χάρτες κι ότι το μεγαλύτερο τμήμα των λευκών περιοχών εντοπίζεται στα διοικητικά μας όρια. Θεωρούμε ότι όλοι οι Στερεοελλαδίτες έχουν δικαίωμα να ενημερώνονται για τα τεκταινόμενα στην Περιφέρειά τους και με αυτόν τον τρόπο να έχουν γνώμη και να διαμορφώνεται μια πιο δυνατή περιφερειακή συνείδηση. Το αίτημά μας θα μεταβιβαστεί στα κέντρα λήψης αποφάσεων και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να δοθεί λύση το συντομότερο».

Στη συνέχεια, με αφορμή την καταδίκη πρώην αντιδημάρχου του Δήμου Δελφών καθώς και εθελοντών – μελών φιλοζωικής οργάνωσης της Άμφισσας για την επίθεση αδέσποτου ζώου σε πολίτη το 2018, συζητήθηκε το θέμα της συνολικής διαχείρισης των αδέσποτων. Το Διοικητικό Συμβούλιο συνέτεινε στο γεγονός ότι η θεσμοθέτηση του Προγράμματος «Άργος», με τον Ν. 4830/2021, αποτελεί μια καλή βάση για την αρτιότερη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Ωστόσο, επειδή μέχρι σήμερα δεν υπάρχει χρηματοδότηση, όπως επίσης δεν έχει δοθεί η δυνατότητα τους Δήμους να στελεχώσουν και να εξοπλίσουν τις προβλεπόμενες από τον νόμο υπηρεσίες, η απόδοση ευθυνών σε αιρετούς και εθελοντές κρίνεται τουλάχιστον άδικη.

Το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει τον εξορθολογισμό του θεσμικού πλαισίου σχετικά με τις ευθύνες αιρετών/ εθελοντών, τη θεσμοθέτηση και την ενθάρρυνση της μεγαλύτερης εμπλοκής των φιλοζωικών οργανώσεων – και μέσω απευθείας χρηματοδοτήσεων-, την επιτάχυνση της στελέχωσης των υπηρεσιών που θα αναλάβουν τη διαχείριση των αδέσποτων καθώς και της χρηματοδότησης των σχετικών έργων κατασκευής υποδομών φιλοξενίας και προμήθειας εξοπλισμού.

Τέλος, με αφορμή τη συγκρότηση των Τοπικών Επιτροπών Διαχείρισης για τη Μονάδα Προστατευόμενων Περιοχών Σκύρου και Εύβοιας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ζητηθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η δημιουργία Παραρτήματος στη Θήβα, καθώς στη συγκεκριμένη Μονάδα περιλαμβάνονται και περιοχές της Βοιωτίας, με σκοπό την καλύτερη εκπροσώπηση αλλά και ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών των εν λόγω περιοχών.

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

noe som gir en fantastisk blow job fanget
bure ngono tovuti ngono na Interracial Porn Video Kwa Kura ya kutomba Horny
ฟรีผู้หญิงออกเดทออนไลน์เพื่อร่วมเพศทางปากและมีเพศสัมพันธ์ทางปากเช่นเดียวกับการอมลึกคอหอย
trang web hẹn hò trực tuyến nơi người đàn ông trưởng thành đụ cô gái còn trinh trong âm hộ ướt át và chặt chẽ của cô ấy
enjoy the most exciting amateur blowjob deepthroat with balls licking and rimming
pornhd.mobi

istanbul izmir şehirler arası evden eve nakliyat

istanbul izmir evden eve nakliyat

istanbul bodrum evden eve nakliyat

istanbul fetihye evden eve nakliyat

bodrum evden eve nakliyat

istanbul izmir şehirler arası evden eve nakliyat

istanbul izmir evden eve nakliyat

istanbul bodrum evden eve nakliyat

istanbul fetihye evden eve nakliyat

bodrum evden eve nakliyat