Ξεκινούν εργασίες ανάπλασης στην παιδική χαρά της Κοινότητας Λιλαίας

Αθ. Αδαμάκος: «Αναβαθμισμένοι και ασφαλείς χώροι για τα παιδιά»

Υπεγράφη η σύμβαση και άμεσα ξεκινούν εργασίες ανάπλασης στην παιδική χαρά της κοινότητας Λιλαίας, ένα ακόμα έργο του Δήμου Δελφών ενταγμένο στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που έχουν λάβει χώρα στη διάρκεια της θητείας για την ποιοτική αναβάθμιση των εν λόγω εγκαταστάσεων και τη δημιουργία υποδομών με συνθήκες ασφάλειας για τα παιδιά.

Η παιδική χαρά σήμερα παρουσιάζει φθορές, ελλείψεις και χρήζει επισκευών και αντικαταστάσεων καθώς όργανά της κρίνονται επικίνδυνα για τους χρήστες. Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, ορισμένα όργανα θα αποξηλωθούν και θα μεταφερθούν σε χώρο που θα υποδειχθεί από την υπηρεσία, κάποια θα συντηρηθούν και θα γίνει αντικατάσταση των μερών τους, θα τοποθετηθούν νέα, ενώ επίσης θα γίνουν και εργασίες τοποθέτησης δαπέδου ασφαλείας. Τέλος, θα γίνει περιμετρικά ελαιοχρωματισμός των κιγκλιδωμάτων.

Οι συνολικές εργασίες ανακατασκευής της παιδικής χαράς θα γίνουν σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία προκειμένου με την ολοκλήρωσή τους να λάβει και την απαραίτητη πιστοποίηση. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από ΑΠΕ Κοινότητας της Λιλαίας και από ΚΑΠ.

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Παρνασσού, κ. Αθανάσιος Αδαμάκος, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: «Ο Δήμος Δελφών πραγματοποιεί ένα ακόμα έργο σε παιδική χαρά, μεγαλώνοντας τη λίστα των σημείων όπου έχει γίνει αντίστοιχες παρεμβάσεις στην παρούσα θητεία. Το κόστος αυτών και οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, συνιστούν μία ιδιαιτέρως δύσκολη διαδικασία την οποία φέρνουμε εις πέρας, παραδίδοντας προς χρήση ασφαλείς χώρους ψυχαγωγίας για τα παιδιά».

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.